
Mandljeva moka vivio
Ponovno je sreda in danes z vami delimo nov recept za odlične čokoladne brownije v bolj zdravi različici🥳
Če te zanima recept, beri naprej👇🏻
Sestavine:
- 100g 𝐦𝐚𝐧𝐝𝐥𝐣𝐞𝐯𝐞 𝐦𝐨𝐤𝐞 𝐕𝐢𝐯i𝐨
- 2 jajci
- 400g pločevinko črnega ali rdečega fižola (uporabimo fižol skupaj z vodo iz pločevinke)
- 3 žlice kokosovega olja (stopljenega)
- 5 velikih žlic pravega kakava
- 50g kokosovega sladkorja (ali katerikoli drug sladkor/ sladilo)
- 3 velike žlice čokoladnega namaza
- 30g nasekljanih mandljev (kot posip)
- 50g nasekljane temne čokolade (kot posip)
Priprava:
- Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija.
- Vse sestavine razen nasekljane čokolade in mandljev, dodamo v multipraktik ali v posodo in s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo vse sestavine. Miksamo tako dolgo dokler ne dobimo svilnate in enotne mase.
- Sesekljamo mandlje in čokolado ter jih vmešamo v maso in nato več ne miksamo.
- Nekaj sesekljanih mandljev in čokolade damo na stran in shranimo za posip.
- Pekač namastimo z nekaj kokosovega olja ali pa vanj položimo peki papir ter vanj vlijemo maso in jo enakomerno porazdelimo po pekaču.
- Na maso enakomerno posujemo preostale mandlje in čokolado.
- Pekač položimo v pečico in pečemo približno 20 minut (ali z zobotrebcem med peko večkrat preverimo ali je masa že pečena. Ko zobotrebec zapičimo v maso, se ta ne sme prijeti na zobotrebec, saj to pomeni da še ni pečeno).
- Odstanimo iz pečice in počakamo, da se browniji nekoliko ohladijo.
- Brownije nato skupaj s peki papirjem odstranimo iz pekača in narežemo.
