Pogoji poslovanja

Svetujemo vam, da pred uporabo naše spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini Dobrokus, pomeni da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Podjetje Lepaz d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Dobrokus. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

Podatki podjetja:

Lepaz d.o.o
Cesta v hrib 13

1210 Ljubljana

Davčna številka: SI28822676
Matična številka: 6893856000
E-pošta: info@dobrokus.si
Telefon: 040/770-944

Splošni pogoji

Splošni pogoji podjetja, Lepaz d.o.o (v nadaljevanju Dobrokus.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in drugimi relevantnimi zakoni.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki vstopijo v veljavo v trenutku nakupa ob oddaji spletnega naročila.

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Dobrokus.si imajo (v nadaljevanju uporabniki), gostje, ki opravijo hiter nakup in se za nakup ne potrebujejo registrirati, kot tudi registrirani uporabniki, ki z registracijo postanejo uporabniki Dobrokus.si

Z registracijo na spletnem mestu Dobrokus.si uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje vnesene podatkov v svojem uporabniškem računu ali z zahtevkom, ki ga pošlje na info@dobrokus.si  Le uporabniškega imena ne gre spreminjati.

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Dobrokus.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Pri Dobrokus.si se še posebej zavedamo občutljive narave osebnih podatkov naših uporabnikov, kateri podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Dobrokus.si, za potrebe poslovanja, hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in naslov za dostavo, e-poštni naslov, telefonsko številko, in druge potrebne informacije. Podatke se hrani izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov, informativnih gradiv) in vso ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom.

Osebni podatki gosta, ki na Dobrokus.si opravi nakup, so hranjeni samo za čas izpolnitve naročila in vso ostalo potrebno komunikacijo z gostom. Ob zaključku naročila se še samo hranijo podatki v zvezi s posameznim naročilom na računu in je dostop do podatkov samo mogoč s poznavanjem številke naročila in številke računa.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Dobrokus.si  in kupcem je v spletni trgovini Dobrokus.si sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi nakup v spletni trgovini in ko kupec prejme informativno elektronsko sporočilo o pripravi njegovega naročila, z informacijami o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Dobrokus.si, kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Način plačila

Spletna trgovina Dobrokus.si uporabniku omogoča naslednje načine plačila:

  • z nakazilom na TRR Dobrokus.si po predračunu
  • s kreditno kartico
  • stroški pakiranja in dostave so 3,5 €.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Dobrokus.si  Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

• Na zaključku blagajne v okence ” koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”unovči kupon”.

• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Izdaja računa

Kupec izdelkov na Dobrokus.si prejme račun ob dobavi oziroma po elektronski pošti v PDF formatu.

Ponudba izdelkov in cene

Ponudba izdelkov in njihova cena na Dobrokus.si se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja in ažurira. Vse cene izdelkov v spletni trgovini Dobrokus.si vsebujejo DDV.

Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Brezplačno darilo

Do brezplačnega darila so upravičeni vsi prvih 100 kupcev od 09.11.2020. Podjetje Dobrokus.si pridržuje pravico, da darilo izbere samo, menjave daril niso možne.

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, odpošljemo v roku enega dneva v primeru plačila  s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

Odstop od pogodbe pred dobavo

V primeru napake pri naročanju na Dobrokus.si lahko kupec naročilo prekliče s sporočilom na elektronsko pošto info@dobrokus.si in tako bo naročilo preklicano. Če je naročilo že bilo plačano bo vračilo plačil izvedeno takoj ali najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Dobrokus.si vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec in Dobrokus.si  zaradi tega ne nosita nobenih stroškov.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je prejeti paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže na znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki je paket dostavilo.

Za reklamacijski postopek nas obvestite na info@dobrokus.si in vam po dogovoru pošljemo dostavno službo, ki bo paket prevzelo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času in da prejmete vaše kupljene izdelke.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Dobrokus.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Dobrokus.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Dobrokus.si včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Dobrokus.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Informacije o izdelkih in ostali nasveti na spletni strani Dobrokus.si, so zgolj informativne narave in niso namenjeni kot nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznani za preprečevanje bolezni.

Izdelki in trditve o izdelkih Dobrokus.si niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Informacije so zgolj informativne narave, niso bile potrjene s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca. V kolikor uživate kakšna zdravila ali druga prehranska dopolnila in v kolikor sumite kakršne koli zdravstvene težave se pred uporabo naših izdelkov predhodno posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. O uporabi, tveganju in neželenih učinkih se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Pritožbe in spori

Dobrokus.si spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Dobrokus.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte.

Pritožba se odda na elektronski naslov info@dobrokus.si  Postopek obravnave pritožbe ja zaupen.

Dobrokus.si bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Dobrokus.si prizadeva, da po svojih najboljših močeh morebitne spore reši sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in uporabnikom (kupcem) izključno  pristojno sodišče v Ljubljani. Podjetje in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Dobrokus.si si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-maila info@dobrokus.si ali po telefonu na 040/976-722, od ponedeljka do petka med 8:00 in 15:00 uro.