Blog

TELOVADI S TAMARO

Izredno sedeče življenje ima lahko zelo negativen vpliv, ne samo na naše fizično, ampak tudi mentalno stanje.  Že nekaj minut dnevne zabave in gibanja dokazano poskrbi za zmanjšanje stresa, hkrati pa ohranja zdravo telo. Z vami danes delimo nekaj nasvetov kako lahko ostanete aktivni tudi brez klasičnih treningov v fitnesu. 

1.      Začnite dan s pravo noto;

Izkoristite jutra za umirjanje glave in ogrevanje telesa, ki bosta poskrbela za boljše nadaljevanje dneva. Vzemite si nekaj minut zase, se raztegnite in segrejte telo, hkrati pa skušajte razmišljati o pozitivnih stvareh, ustvarjajte  načrte za prihodnost in se osredotočite na lepe trenutke. 

2.      Zabavajte se;

Zmanjšajte si čas sedenja s tem, da vsako uro skušate opraviti krajšo aktivnost. Iz tega lahko naredite tudi simpatično družinsko igro in nastavite budilko, ki vas vsakih 60 minut opozori, da je čas za novo skupinsko aktivnost (na primer; kdo hitreje naredi 50 počepov, tekmovanje v držanju deske, tekmovanje v teku na mestu, igra vročega stola, … ). Na tak način poskrbite, da se ob druženju zabavate in ostajate aktivni. 

3.      Izkoristite čas za jesenjsko čiščenje;

Ne pozabite, da aktivnosti niso zgolj klasični treningi. Tudi sesanje, čiščenje in opravila na domačem vrtu poskrbijo, da ostajate fit. Izkoristite čas za spomladansko čiščenje, ustvarite nove pridobitve na vrtu ali preoblikujte stanovanje. 

4.      Trenirajte doma;

Kljub temu, da so telovadnice zaprte lahko fit ostajate tudi s preprostimi treningi doma. Raztegujte se, izvajajte yogo ali se pridružite online vadbam. 

5.      Igrajte se z otroci

Otroci so izredno aktivni in v kolikor se bomo te dni skušali malce bolj prilagoditi njihovim aktivnostim bomo zagotovo profitirali vsi. Plešite, plazite se, tecite naokrog in si pripravite zabavne aktivne igre. Z lepilnim trakom si ustvarite ristanc, igrajte Twister ali si ustvarite domači poligon. Čas sedenja izkoristite za mentalne izzive, kot so branje, družabne igre ali sestavljanke. 

Dodajte svoj komentar